Lite mindre gnäll


Earth Hour hos oss i lördags.....
Full koll på kattan fick man ha!

Men hej igen!
Nu har jag kollat upp lite....

Jag får permissionsresorna ersatta...jag är inte inneliggande på avdelning utan räknas som dagpatient (med frigång, hi, hi!)....
Hotellrummet måste jag checka ut från varje hemresa...men hotellet har förråd där man kan lämna kvar prylar som man inte vill släpa med sig hem varje gång, bra!


Men det bästa av allt är att som patient behöver man inte ligga ute med alla resekostnader själv hela tiden!
Jag ringde Sjukreseenheten och dom förklarade att om jag bara visste vilken tid jag kunde åka hem så fixade dom biljetterna! Sen kommer egenavgiften på räkning...

Genast ringde jag till Strålningsavdelningen på sjukhuset...nu kunde jag inte få alla tider...det bestäms vecka för vecka och man får lämna önskemål...men jag fick i allafall veta två tider till - den på skärtorsdagen och den på tisdagen efter påsk.....sen ringde jag åter till tjejen på Sjukreseenheten och då ordnade hon tågbiljetter, jag fick en kod och idag har vi varit till Resecentrum o hämtat biljetterna!


Det här måste underlätta för många patienter!!
Jag hade klarat det ändå men....tycker ändå att det här är bättre!
Sen är det ju en annan sak att jag inte har åkt tåg på 20 år.....!!
Tror dottern är lite nervös, hi, hi!
Mindre bra var att min husläkare ringde idag....var ju dit o lämnade prover innan jag åkte till Örebro...
Såna prover jag lämnar med jämna mellanrum....
Nu fick jag hämta ut en till medicin....suck!
En riktig pillertrillare börjar jag bli igen!
Blodtrycket är lite för högt det också...trots medicinering....men det tror jag kan bero på viss psykisk stress, vad tror ni?!
Har ju varit o är lite mycket i vinter....

På hemvägen fick sambon lämna av mig o hunden...så tog vi en långpromenad hem i blåsvädret!Nu har ju jag inte nån värstingskamera...och dom var väldans långt bort!

Nu ska jag promenera lite i bloggens värld!
Kramen!

Kommentarer
Postat av: Anki N

Du ser, allt ordnar sig. Så himla bra. Nu känns allt lite lättare hoppas jag. Fina rådjur du lyckats fånga. Jag har oxå varit ute på promenad idag, två timmar i skogen, i underbart vårväder o stor sol. Blir kanske ett inlägg framåt kvälla...lite senare kvälla alltså.

Nu måste jag jobba.

Ha en skön kväll. Kramiz Anki N

2009-03-30 @ 18:04:49
URL: http://herrnilssonsfru.blogg.se/
Postat av: Inger Maryissa

Skönt att du får permissionsresorna ersatta...

tycker det skulle vara konstigt annars.

Låter roligt med ordet: frigång ;-)Och vad bra att du kan lämna kvar prylar på hotellet så du inte behöver släpa med dem varje gång.

Så skönt att det ordnat sig med resorna.Kan tänka mig det känns jobbigt att behöva äta en massa mediciner.

Jag tror också att blodtrycket kan bli högre även av psykisk stress.Fina foton du visar oss och det med rådjuren är så mysigt.

Stor kram till dig

2009-03-30 @ 18:49:21
URL: http://ingermaryissa1.blogg.se/
Postat av: Carina

Älskar dina gnäll och mindre gnällinlägg ska du veta.

Skönt att det ordnar sig med hottelrum och resor för dig.....men så sitter du och trixar också, ordnar och donar.

Själv blev jag såå påskpysselsugen efter lördagens utflykt, in och köpt färg efter jobbet...minna bloggfingrar är svart och vit nu ka jag säga ;))

2009-03-30 @ 18:50:48
URL: http://goldiesmatte.blogg.se/
Postat av: annette

Så bra det ser ut att ordna till sig för Dej med resor och allt, ordnar till sig förresten, det är ju Du själv som styr och ställer, undrar hur många som vet om att sådant går att ordna utan att man måste ligga ute med en hel drös med pengar, skönt också att Du inte behöver släpa hem alla prylar från hotellet varje gång.

Nog inte så konstigt om Ditt blodtryck är för högt nu, men det blir bättre skall Du se bara Du kommer längre framåt under våren.Ha nu en skön kväll!KRAMAR!annette

2009-03-30 @ 18:55:54
URL: http://anesas-bildblogg.blogspot.com/
Postat av: anki

Härligt att du har fått lite mer klarhet och dessutom fixat biljetterna.. :-) bra jobbat...jag har nog inte åkt tåg på 25 år,, jisses,, nä, jag åkte x-tåget till Gävle för nog snart 10 år sedan,, blev åksjuk.. aldrig mer åker jag nått sånt som går på räls och inte gillar jag att åka båt,, flyg som gäller här,,eller bil :-)Ljusen är verkligen stämningsfull,, och rådjuren, alltid svårt att fota såna för dom kommer inte så nära en,,men vi ser att det är rådjur....:-)

ha en skön kväll

2009-03-30 @ 19:38:19
URL: http://www.engstromsfoto.se
Postat av: Trolda

Detta var ju bra, det underlättar ju det ekonomiska! Du får helt enkelt ta dig en tur med "Bältan" i sommar och hälsa på!!! =D Så skall jag guida er runt i affären och omgivningarna =DTrolda - kramar =D

2009-03-30 @ 19:47:58
URL: http://trolda.blogg.se/
Postat av: Mossfolk

Men det låter ju som om en hel del saker har fixat sig! Och rådjuren är ju fint fångade fast de var långt bort.

2009-03-30 @ 19:53:36
URL: http://mossfolk.blogspot.com
Postat av: Thalina

Vilka fina rådjursbilder.Ser att du har humöret uppe och det betyder allt.Skönt att det ordnar sig med resorna.Att åka tåg kan vara roligt,men nu är det säkert 10 år sen jag åkte tåg.Nu önskar jag dig en riktigt fin kväll kramar Thalina

2009-03-30 @ 19:55:06
URL: http://thalina.blogg.se/
Postat av: Ninna

Vi satt med tända ljus vi också i lördags (och spelade spel med en ficklampa som extra stöd).Det verkar, trots allt, vara bra ordnat inför dina resor till Örebro. Säkert är det stress och oro som gör så att trycket höjs. Hoppas du kan slappna av någonting.Tåg tycker jag mycket om att åka. Det är så skönt att sitta där och se ut genom fönstret, iaktta andra passagerare. Skönt är att man kan ställa sig upp och gå om man har lust.Du gör rätt i att ta långpromenader med hunden. Rådjuren ser lite förvånade ut på bilden.

2009-03-30 @ 20:20:23
URL: http://persiljeland.blogg.se/
Postat av: Margaretha

Men du.....Jag som älskar att åka tåg... Något så vilsamt finns ju inte... Där kommer ditt blodtrytck att hamna på rätt nivå igen.... ;o)

Så fina rådjur....duktigt av dig att fånga dom på bild...

Kramar i massor

Margaretha

2009-03-30 @ 20:38:04
URL: http://catfriend.blogg.se/
Postat av: Anna

Men så härligt att det verkar ordna sig...mmmtrycket påverkas ju av stress o press..piller är ju inte kul men det är ju i af..tur att dom finns. Bilderna talar Rankan..jag säger så när dom tilltalar mig..du talar oxå..ha ha vad betyder det?

2009-03-30 @ 20:46:59
URL: http://filipendula.blogg.se/
Postat av: Anki N

Ja haja du hann knappast stänga dörren förren Anki rusade in..så är det. Men i afton verkar det som om blogg.se inte vill igen!!! Lite elak den där. Om jag inte har helt fel så är blogg.se Smålänning precis som jag´.

Glömde förut...dina fina bilder - vackra o upplyftande. Nu ska jag sluta jobba för idag. Det man inte gör när man ska får man göra när man inte skulle..eller nått.

Kramiz Anki N

2009-03-30 @ 21:01:58
URL: http://herrnilssonsfru.blogg.se/
Postat av: Belgo

Det var väl goda nyheter med biljetter och så. Du ska veta att min far när han var till Örebro gjorde en rejäl omväg med tåget.... men det hör nog till undantagen...

Lycka till med allt nu!!!

Kram

Ulrika

2009-03-30 @ 21:07:18
Postat av: soffie

å va skönt att du slipper den kostnaden,

vilket fotoprogram använder du för dina bilder?

jag försöker lära mej picasa men det är risk att datorn flyger ut snart:O)

fina bilder å blommorna är så vackra,

gokväll

2009-03-30 @ 21:13:53
Postat av: marma

Det visste jag väl!!!!

Älskling, du är en vinnare!!!!

Fortsätt, om det blir nödvändigt, att vara en "gnällkäring"!

Håller på dig!

Kvällskramen/marma

2009-03-30 @ 22:11:31
URL: http://marmagda.blogg.se/
Postat av: marma

Jag visste det!!!

Du är en vinnare!!!

Och - du - fortsätt att vara en gnällmadame, det skadar inte!

Stora kvällskramisen/marma

2009-03-30 @ 22:22:27
URL: http://marmagda.blogg.se/
Postat av: anneli

Du är då en fena på att hitta det positiva i allt elände! Bara det, att åka tåg för första gången på 20 år - värsta äventyret! Du är härlig!! Du, vetdu - att jag bloggar just om en pillerask idag! Märkligt sammanträffande eller hur....jag tycker du ska införskaffa en sådan magisk ask...du härliga, som ser det mörka genom ett ljust filter - go for it Rankis

2009-03-30 @ 22:46:35
URL: http://nygamlajag.blogg.se/
Postat av: Synne

Så skönt att det löste sig för dig. Inte så gött att gå och oroa sig för sånt när man är nervös och stressad fra för av. Där har du garanterat ditt höjda blodtryck.

Kan tro det var gott att gå en långpromenad hem med Ditte ialla fall. Rensa skallen och få in lite ny frisk luft i lungorna...

Låta tankarna fly en stund.

Tänker på dig.

Kram Synne.

2009-03-30 @ 23:08:11
URL: http://nabolandet.blogspot.com
Postat av: åsa

Så skönt att du inte behöver oroa dig för ekonomin (ja, det gör man väl alltid förstås..) men att det löser sig med biljetter och övernattning.

Jag har heller inte åkt tåg sedan urminnes tider och jag kan förstå hur du känner dig...

Ha dé!/Kram

2009-03-31 @ 07:12:35
URL: http://tantraffas.blogg.se/
Postat av: Margaretha

God morgon på deig själv du !!!!!

Nej det var ingen koltrast....den känner jag igen... Denna vackra sång kan jag inte påminna att jag har hört förut faktiskt...får väl ligga o spana i fönstret ;o)

Min arbetskamrat från Iran tycker mycket om svensk husmanskost också men sätter en ära i att behålla sina egna traditioner...och det är jag så tacksam för....hihi.

Kram på dig

Margaretha

2009-03-31 @ 07:16:07
URL: http://catfriend.blogg.se/
Postat av: Margaretha

God morgon på deig själv du !!!!!

Nej det var ingen koltrast....den känner jag igen... Denna vackra sång kan jag inte påminna att jag har hört förut faktiskt...får väl ligga o spana i fönstret ;o)

Min arbetskamrat från Iran tycker mycket om svensk husmanskost också men sätter en ära i att behålla sina egna traditioner...och det är jag så tacksam för....hihi.

Kram på dig

Margaretha

2009-03-31 @ 07:16:30
URL: http://catfriend.blogg.se/
Postat av: AnnaKK

Hejsan!Vad BRA att det har löst sej med resorna! Och att det finns ett förråd att tillgå på hotellet.Vilken fin tulpanbukett - och det är då rakt inga problem att se att det är rådjur. :-)2009-03-31 @ 07:35:21
URL: http://handerblandander.blogg.se/
Postat av: Anki N

Morning i stugan. Jag sitter här o luktar på alla dina fina blommor...mmmmm. De luktar ju ljuvligt.

Ska köra igång o jobba en stund sedan hoppas jag kunna hinna upp till hästen o ta en sväng - ska du med? Mycket jobb nu så man får ta en paus emellanåt och ta sig ut i luften.

Ha en underbar dag....Kramiz Anki N

2009-03-31 @ 08:37:02
URL: http://herrnilssonsfru.blogg.se/
Postat av: Gitsie

Ja det är inte ett dugg konstigt att ditt blodtryck är högt med tanke på vad du går igenom.Många kramar till dig

2009-03-31 @ 09:41:23
URL: http://gitsie78.blogg.se/
Postat av: Malin

Håller med ovanstående. Såklart att pressen tar extra på blodtrycket... Har du mediterat någon gng? Det gör nämligen susen för både kroppp och själ! Kramiz M

2009-03-31 @ 11:10:35
URL: http://tidsoptimistens.blogg
Postat av: marie

tråkigt att få fler piller....men det är väl bra att få ner blodtrycket.

säkert psykiskt av allt du varit med om, och ska vara med om....fin bild på bambisarna...fina djur.

2009-03-31 @ 11:21:55
URL: http://tallrotsmarie.blogg.se/
Postat av: Anette

Hej, lilla "gnällfia". Klart du ska få gnälla, men skönt att det löste sig så bra! Blodtrycket beror säkert på din "struliga" vinter, har ju varit lite att oroa sig för. Ligger själv i "riskzonen" för högt blodtryck. Den åkomman lider alla damerna på mammas sida av. Försöker dock hålla igång och träna och tänka på vikten, så håller det sig nog på normal nivå.

Vet du, snön är borta hos mig! Underbart. Idag såg jag till och med en blåsippa, finns ett skyddat ställe i skogen där de brukar vara rätt tidiga!

Ha det så bra det går! Många kramar från Anette

2009-03-31 @ 11:38:26
URL: http://mammanette.blogspot.com
Postat av: Inger

Ja vad bra att få lite ersättning,,tur du kan snacka för sig...Sedan att åka tåg, det är ju jätteskönt,,sitta och mysa titta på utsikten eller läsa en god bok eller tidning,,,har man tur sitter det en trevlig passagerare bredvid, men inte ofta...för det mesta blir det tyst...och det är oxå skönt. Hoppas att allt blir bra för dig...

Skönt förstår jag med prommisen med lilla Ditte...

Ja blodtryck och stress och oro, hör ju samman,.

SKÖT OM DIG...Kramkramen

2009-03-31 @ 13:44:52
URL: http://ingeremksson.blogg.se/
Postat av: Diana

Skönt att höra lite från dig igen.

Har naturligtvis tänkt på dig!

Var nu rädd om dig, och det tror jag du är.

Promenader är underbart, helst vid vackert väder förstås :)

Önskar dig en fin dag!

Kram Di

2009-03-31 @ 14:10:01
URL: http://dianahagel.wordpress.com
Postat av: Eva

Vad skönt att allt verkar ordna sig. Jag tror också att det höga blodtrycket kan ha orsakats av stress. Det är inte alls ovanligt. Kan mycket väl rätta till sig sedan.

Ta hand om dig nu.

Kram,

EvaPS: Spännande att höra att du hittat vatten med slagruta! :-)

2009-03-31 @ 14:10:15
URL: http://spok.blogg.se/
Postat av: Ulla

Det verkar som om det löser sig för dig. Liiite i alla fall. Det är inte ofta jag åker tåg, men det är ett bekvämt sätt att ta sig fram på.

2009-03-31 @ 14:16:43
URL: http://ulla67.blogg.se/
Postat av: THE TRUTH ABOUT TEREZE

Jag har börjat med Bloppis i bloggen och säljer nu en lila satinjacka från Replay! Ta en titt vetja." rel="nofollow">http://tekirch.blogg.se/2009/march/bloppis-satinjacka-fran-replay.html#comment

2009-03-31 @ 14:18:22
URL: http://tekirch.blogg.se/
Postat av: princexswe

Tur ska man ju ha ibland. Och vilka fina bilder du fick på rådjuren trots avståndet. Härligt att få se sånt i verkligheten. Blombilderna är så vackra, fina färger och fint ljus. Kram Eva

2009-03-31 @ 15:54:28
URL: http://princexswe.blogspot.com/
Postat av: Mia

Så himla bra att du skriver om det, tycker jag!!! Kanon!!!

Hmmm...det numret, Ragnvi, dyker upp det också...då o då... ;-)

2009-03-31 @ 16:11:40
URL: http://matmia.blogg.se/
Postat av: Anna

Vad glad jag blev över att läsa detta inlägg!Så skönt att det löste sig med reseersättningen!Du får göra som Farbror Frippe, skaffa ett skafferi att ha alla burkarna i.:DDu ska veta att jag tänker på dig!// Många kramar

2009-03-31 @ 16:35:14
URL: http://annalundberg.org
Postat av: Anna

Fast jag blev lite orolig över tågresan... Tror jag får skriva till dottra din, att hon sätter fast en sån här adresskylt på dig, där det står vars du ska.// kram

2009-03-31 @ 16:36:00
URL: http://annalundberg.org

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0